Etiketa u stolu, aneb Stolování s Ladislavem Špačkem

Lektor:

Ladislav Špaček

Od roku 1992 působil téměř jedenáct let na Pražském hradě jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Působí jako konzultant v oboru komunikace a etikety, pořádá přednášky pro top manažery firem a úřadů.

Popis:

Naučte se jíst jako Špaček! Že máte jiné starosti? Chyba lávky.  Máte znalosti, máte šarm, máte vůli. Ale o sebevědomí u slavnostní tabule můžete okamžitě přijít, když nevíte jak rozlousknout humrovi klepítka. V Pretty women bylo trapné chování u stolu legrační, ale vy legrační být určitě nechcete. Náš seminář vede Ladislav Špaček, absolutní jednička v oboru nejen u nás ale v celé střední Evropě. Bývalý poradce prezidenta Havla je navíc okouzlující a vtipný muž. Tohle setkání si prostě nemůžete nechat ujít. A navíc u exkluzívního jídla.

„Společenské chování nejprůkazněji projevíme u stolu.“ (Oldřich Nový v klasickém filmu Světáci)

Dress code: Business dress: tmavý oblek, kravata, krátké šaty nebo kostým

Komu je určena?

Každému, kdo chce nebo potřebuje stolovat podle společenských pravidel. Manažeři, kteří vedou u stolu obchodní jednání, politikové, kteří stolují s významnými osobnostmi doma i ve světě, studenti, kterým společenské chování pomáhá v kariérním růstu ve všech oborech, rodiče, kteří chtějí své děti dobře připravit pro život, všichni, kdo se chtějí zbavit špatných návyků, které se v uzavřených komunitách rodin přenášejí i na budoucí generaci.

Co se naučíme?

  • Příchod ke stolu, usazení hostů (jak sedíme u stolu, co s kabelkou)
  • Zasedací pořádek pro dva i pro banket
  • Prostírání stolu, nádobí a náčiní pro společenské stolování
  • Společenské stolování (ubrousek, chování u stolu, držení příboru, překládání pokrmů, servírování)
  • Jak jíst speciality, ale i běžná jídla (ústřice, krevety, maso, brambory, těstoviny, moučník
  • Držení sklenice, degustace a dekantace vína
  • Konverzace u stolu
  • Nehody a jak je řešit

Degustační menu asistované večeře v pražském hotelu Aria

  • Welcome drink
  • Degustace předkrmů z buffetového stolu (ústřice)
  • Grilované tygří krevety s petrželovým máslem a hráškovými lusky
  • Tagliatelle s parmazánovou omáčkou a restovanými hříbky
  • Vepřová panenka připravená metodou ,,Sous Vide“ s vařeným bramborem a přírodní šťávou
  • Vanilková Panna Cotta s malinovou omáčkou
  • Káva

Harmonogram:

17:30 – 18:00 prezence účastníků
18:00 – 22:00 etiketa u stolu

Místo konání:

PRAHA - restaurace hotelu Aria, Tržiště 9, Praha 1-Malá Strana, www.aria.cz

Kategorie:

Ostatní

Pořadatel:

Aliaves s.r.o., Vyšehradská 320, 12800 Praha 2, IČ: 04636902, DIČ: CZ04636902

 Termín:

26.11.2018
Praha

Začátek: 26.11.2018 18:00 (po)

Délka výuky: 3 hodiny

Místo konání: Praha

Cena za osobu: 4 990 Kč bez DPH

Var. symbol: 1830200103

Uzávěrka: 19.11.2018

Bližší informace a přihlášky:    +420 222 511 152     prihlaska@aliaves.cz